Full barnehagedekning i Horten, YES!!! HØH???

malte-hender-i-barnehagePoden vår er nå nesten 1 1/2 år. Jeg ble veldig glad når han ble født og jeg ble også ganske glad (men langt på nær like glad) når jeg hørte at Horten har full barnehagedekning. Fantastisk kommune denne Horten, tenkte jeg i min naivitet og tro på det gode i staten. For full barnehagedekning betydde vel at vi kunne få barnehageplass til gutten vår når vi ville…

Men dengang nei, det betyr, for oss, at vi får plass fra gutten er nesten to år, fordi han er født i november. Dette er jo noe enhver småbarnsforelder kunne fortalt meg, men jeg kjenner ikke så mange slike så derfor levde jeg i troen på tidlig plass. Skjønner nå at det er et hett tema i barneforeldrekretser.

Hva ble konsekvensen av at vi ikke fikk plass? Jo, at både jeg og mamma`n måtte passe han selv + hjelp fra besteforeldre. Og jeg som er arbeidsnarkoman og travel administrerende direktørdisponent i eget enkeltmannsforetak har måttet rive meg løs fra pc`en og leke, skifte bleier, mate osv. osv. Det var ikke bare bare.. og det var særlig i min tid at besteforeldrene tro til.

Men takk og lov for at vi har hatt han hjemme, nå har han fått være hjemme i trygge omgivelser den første tiden i livet sitt. Vi har vel egentlig funnet ut at det er bra for poden å ha stabile og trygge omgivelser de første to åra. Og vi har fått en tid sammen med han som vi aldri kommer til å glemme. Det har ikke kostet oss all verden i kroner og ører heller, noe mindre i lomma har det blitt, men det betyr ikke noe i det store og hele. Vi har fått pappa og mammapermisjonspenger fra NAV, tror ikke noe land i verden har slike gode ordninger for foreldre som vil passe barna selv. Jeg blir stadig overrasket over hvor bra det er å bo i Norge, rent materielt sett.

Andre foreldre velger andre løsninger enn oss og sender barna ut i verden for å passes på fra de noen måneder gamle, og det er nok like greit det, forskjellig oppvekst skaper forskjellige mennesker og verden ville blitt kjedelig hvis alle var like. Slike unger blir kanskje mer sosiale også? Hva vet vel jeg? Psykologi er bare en av mange ting jeg heller ikke har peiling på.

Appropos utrykket «Full barnehagedekning», for meg er det et utrykk som ikke stemmer med virkeligheten min. Det er nok helst et utrykk som brukes slik det gjør fordi det gir staten og kommunene ett pluss i boka.

Så får vi se om den store herskeren (Horten kommune) begunstiger oss med plass i Barnas barnehage fra august. Da blir jeg ihvertfall glad!

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Bloggen er laget av Lykke Media