Wanja vil betale 80.000 kroner for å dø

Hvorfor vil hun det?

Det har vært mange skriverier og artikler i Gjengangeren den siste tida om Wanja Øksøy fra Horten, hun har ALS.

Her er noen:
http://www.gjengangeren.no/nyheter/wanja-er-glad-hun-sa-ifra-om-hjemmetjenesten-1.8205830
http://www.gjengangeren.no/nyheter/kommunen-kontakter-wanja-i-dag-1.8195374
http://www.gjengangeren.no/leserbrev/helsetjenesten-i-horten-kommune-1.8202818
http://www.gjengangeren.no/nyheter/dodssyk-38-aring-er-lei-av-a-vente-pa-hjemmetjenesten-1.8195368

Men den kanskje aller sterkeste historien om Wanja kan vi lese på nrk, http://www.nrk.no/vestfold/dodssyk-kvinne-vil-betale-for-a-do-1.11420852. Hun forteller at hun er rede til å betale penger for å slippe livet.

Å dra til Sveits for å få aktiv dødshjelp er en mulighet. Jeg har ikke peiling på om aktiv dødshjelp kan være riktig for noen, men tanken på å vite at noen vil betale for å dø er fryktelig. Og hva forteller det meg at noen vil dø? Ikke noe egentlig, alle folk er så forskjellige. Er det omgivelsene rundt Wanja som er for dårlige, blir hun ikke tatt vare på? Eller er det sykdommen i seg selv som bringer frem slike tanker? Hun har sagt at hun tror at pleiere oppfatter henne som kravstor, ja, men det skulle bare mangle da, hvis man ikke kan være kravstor når man er dødssyk, når skal man kunne være det da? Stå på krava Wanja! Du har rett til alt som kan hjelpe deg.

Wanja sier til NRK at hun ikke vil bli pleiepasient og heller vil dø, men jeg syns den NRK-artiklen er alt for overfladisk til å skjønne hva hun egentlig mener. Det ligger vel mer bak enn det? eller det ligger ihvertfall mange flere ord bak, som kunne vært utrolig interessante å høre.

Men at noen ønsker dødshjelp fordi de er syke må jo være et symptom på at syke ikke får all mulig hjelp de kan få? At de ikke blir tatt godt nok vare på?

Jeg sitter ihvertfall igjen med et stort spørsmål.

HVORFOR?

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Bloggen er laget av Lykke Media