Hong Kong House – Horten overrasker på kinafronten

hong-kong-house-hortenJeg prøver å spise ute så ofte lommeboka og tida tillater det og Horten overrasker grovt på kinafronten. Vi har en kinarestaurant her i Horten som skiller seg ut ganske mye ut  fra nesten alle andre norske kinarestauranter. Det er Hong Kong House i Storgata 6. Faktisk eneste kina jeg har vært på som varmer tallerkenene man spiser på.

Maten kommer kjapt og smaker noe, i motsetning til 85% av alle andre kinaer her til lands. Har hørt at de har holdt på lenge før jeg flytta hit, bra tegn det også. Har ikke sjekka takeawayen deres men det er stadig folk innom og henter mat når jeg er der og spiser så den er sikkert bra.

Det alltid ok, når man går på en restaurant flere ganger, at alle rettene ikke smaker likt, det er typisk kinaer at alt smaker Chop Suey. Misforstå meg ikke, Chop Suey er godt det, men variasjon fryder og på Hong Kong smaker ting forskjellig. Men jeg har en lei tendens til å spise favoritten min Biff ala House, en veldig søt og ganske spicy biffgryte. Samboern er flinkere sånn, jeg har noe å lære der, som sagt variasjon fryder…

Herman er eier og var så grei å la meg ta et bilde.
herman-hong-kong-house-horten

hong-kong-house-horten-2


Vis større kart

3 kommentarer til Hong Kong House – Horten overrasker på kinafronten

 1. Amund 24. desember 2013 , 15:39 #

  Trooor jeg har vært der selv faktisk på en av mine få turer til Horten! 🙂

  Er vel ikke så mange kinarestauranter i den lille byen at jeg kan ha tatt feil…riktignok en tre-fire år siden.

  Synes for øvrig at Kinarestaurantene i Norge holder et veldig høyt nivå, så at det er den beste jeg har spist på går jeg ikke heelt med på…

 2. Bjørn Kenneth 28. desember 2013 , 23:47 #

  Det eneste problemet til de fleste kinesiske restaurantene er at de ikke serverer autentisk kinesisk mat. Det blir en europeisk variant av det kinesiske kjøkken.

  Under VM i håndball i 2009 tok jeg en tur ut på et lokalt spisested i Nanjing og for å si det sånn så var det en litt mer spicy variant av kinesisk mat jeg fikk der. Har vel aldri drukket en 0,7 med øl så fort noensinne tror jeg.

  Tror ikke jeg har vært og spist på den i Horten enda så mye jeg har vært i den byen. Har de en buffet der også? På samme måte som Mr Hong i Oslo….

  • Tonny 29. desember 2013 , 00:17 #

   Mr Hong, er ikke det «mongolsk»?
   De har ikke buffet på Hong Kong House nei, heldigvis. Bare fersk tilberedt.
   Jeg har vært i Kina bare èn gang og da spiste jeg ikke noe som lignet på «norsk» kinesisk mat. Var i Beijing og Indre Mongolia og fikk aldri noen wok/gryte-retter noe sted, bare fine rene smaker og ting man kunne se hva er.
   Spiste forresten en gang Dim-sum i Oslo og der hadde de noe på menyen som ikke var oversatt til norsk. Jeg sa at jeg ville ha det, men de ville ikke servere det til meg. Men jeg ga meg ikke og fikk det. Vet ikke hva det var, for det nektet de å si, men det var noen grå/svarte egg og noe annet som måtte være høneklør.
   Jeg tror at det vi får servert på kinaer i Norge ikke er vanlig på kinaer i Kina.

Legg igjen en kommentar

Bloggen er laget av Lykke Media