Horten by Reggae Night

Endelig skjer det en skikkelig festival i Horten. Nordens eneste reggaefestival, Horten Roots og Reggae Festival, er nå i helga.

Deilig med en festival hvor pengene ikke er i førersetet slik som ved de fleste andre festivaler. Her er det musikken og gode opplevelser som teller. Musikk, mat, div. sprirituelle og yoga saker. Masse spennende ting for barn og voksne.
(Nå er ikke jeg farga av at jeg kjenner de som driver festivalen, neeeeidaaa…)

Reggae (eller reggei som vi totninger sier) er sinnsyk tøff musikk. Og det finnes så mye mer enn bare Bob Marley, Peter Tosh og de kjente artistene.

Jeg koser meg på festival

Jeg koser meg på festival

Sjekk ut Burning Spear, Israel Vibration, Black Uhuru. Eller kanskje raringer som Eek-a-mouse, Yellowman eller I-Roy, de har sjarmen, men ikke den helt store sangstemmen. Men alltid er grooven og rytmene på plass. Samma hvor kjedelig vokal det er så er det alltid en tøfftøff bass eller et sylskarpt hammondorgel spill på plass.

Og det skal jeg høre på i helga.

Reggae er et helt spesielt fenomen. Hvilken annen musikkstil som omfavner religion og rus har blitt så anerkjent? Jeg tror at reggaefansen  ikke bryr seg så mye med religionen og marihuana, jeg tror at musikken er så sterk i seg selv at folk bare digger den og blåser i om tekstene innimellom handler om religion og rusforherligelse.

Men jeg blåser ihvertfall i det og lar høyrefoten gå på konsert! One Love!

Gjengangeren har ikke vært så flinke til å promotere reggaefestivalen slik de har gjort med f.eks. Vervenfestivalen, men det kommer nok av at de andre festivalene og arrangementene må promotere seg selv mye for å tjene nok penger og de har solgt inn egne nyhetsaker til avisa over lengre tid. Håper at Gjengangeren kan følge litt mer opp slike som ikke er så ivrige etter å selge inn saker, men som er ekte idealister og som arrangerer ting fordi det er gøy.

Horten by reggae night

Horten by reggae night

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Bloggen er laget av Lykke Media